skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler:
2 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
İç malzemesi:
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Hazırlanışı:
* Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
* İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.
* Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.
* Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın.
* Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
...Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder