Malzemeler:

1 adet orta boy havuc
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy sogan
2 cay bardagi kirmizi mercimek
1 cay bardagi pirinc
1 corba kasigi salca
3 corba kasigi sivi yag
tuz ve arzuya gore nane


 Yapilisi:

Soganlari yagda hafif kavuruyoruz, onceden rendeledigimiz

havucu ve patatesi ekleyip onlarida biraz kavuruyoruz. mercimek ve pirinci iyce yikayip

suzdukten sonra tencereye ilave ediyoruz son olarak salcayida ekleyip biraz cevirdikten

sonra uzerine cikincaya kadar kaynamis su ekleyip pismeye birakiyoruz. (pisme esnasinda 

suyu az gelirse tekrar kaynamis su ilave edin) 

10-15 dk kaynattiktan sonra blendirdan gecirip kaynamis su ilavesiyle kivamini ayarliyoruz

tekrar kaynamaya birakiyoruz...5 dk daha kaynadiktan sonra corbaniz hazir:)  

arzuya gore nanede ekleyebilirsiniz. 

AFIYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Son Eklenen İcerikler