skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler:
1 adet orta boy havuc
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy sogan
2 cay bardagi kirmizi mercimek
1 cay bardagi pirinc
1 corba kasigi salca
3 corba kasigi sivi yag
tuz ve arzuya gore nane
Yapilisi:
Soganlari yagda hafif kavuruyoruz, onceden rendeledigimiz
havucu ve patatesi ekleyip onlarida biraz kavuruyoruz. mercimek ve pirinci iyce yikayip
suzdukten sonra tencereye ilave ediyoruz son olarak salcayida ekleyip biraz cevirdikten
sonra uzerine cikincaya kadar kaynamis su ekleyip pismeye birakiyoruz. (pisme esnasinda
suyu az gelirse tekrar kaynamis su ilave edin)
10-15 dk kaynattiktan sonra blendirdan gecirip kaynamis su ilavesiyle kivamini ayarliyoruz
tekrar kaynamaya birakiyoruz...5 dk daha kaynadiktan sonra corbaniz hazir:)
arzuya gore nanede ekleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder