Yeşil Çayı şimdi hemen içmeye başlamak için 25 neden: 
Yeşil çay, sağlığa olan müthiş yararları nedeniyle dünya çapında giderek çok popüler bir içecek durumuna gelmiştir. 
Yeşil çayın sağlığınıza sağlayabileceği faydalar son derece hayret vericidir. 
Ve eğer bugün 3-4 bardak yeşil çay içmiyorsanız, sağlığınız için kesinlikle, büyük bir lütuf yapmıyorsunuz demektir.
1. 
Yeşil çay ve kanser:
Yeşil çay kanser riskini azaltır. Yeşil çay, C vitamininden 100 misli daha etkili ve E vitamininden 25 misli daha iyidir. Bu durum kansere bağlı olduğuna inanılan hücrelerin korunmasına yardım eder. 
2. Yeşil çay ve kalp hastalıkları:
Yeşil çay, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalığına ve felce karşı koruyucu olur. Kalp krizinden sonra bile, hücre ölümlerini önler ve kalp hücrelerinin geri kazanılmasını hızlandırır. 
3. Yeşil çay ve yaşlanmayı geciktirme:
Yeşil çay, serbest radikallere karşı savaşan Polyfenol adlı bir antioksdan içerir. Bunun anlamı, yaşlanmaya karşı savaşmada ve uzun ömürlü olmayı desteklemede yardımcı olur. 
4. Yeşil çay ve kilo verme:
Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olur.
Yeşil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlar. Bir günde 70 kaloriye kadar yakar. Bunun anlamı 1 yılda 3-4 kg zayıflama demektir. 
5. Yeşil çay ve deriniz:
Yeşil çaydaki antioksidan, kırışma ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Yeşil çay ayrıca cilt kanserine karşı savaşa da yardımcı olur. 
6. Yeşil çay ve artrit (mafsal iltihaplanması):
Yeşil çay, romatoid artrit riskine karşı koruma ve azalma sağlar. Yeşil çay, kıkırdak dokuyu tahrip eden enzimi bloke ederek, bu dokuyu koruyarak sağlığınıza faydalı olur. 
7. Yeşil çay ve kemikler:
Bu konudaki en önemli nokta, yeşil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır. Kemiklerinizi kuvvetli tutmaya yardımcı olur.
Her gün yeşil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder. 
8. Yeşil çay ve kolesterol:
Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileştirir. 
9. Yeşil çay ve obezite (aşırı şişmanlık):
Yeşil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler. Sağlıklı bir diyette iseniz, düzenli spor yapın ve Yeşil çay için, obez olma ihtimali kalmaz. 


10. Yeşilçay ve şeker hastalığı:
Yeşil çay, lipit ve glikoz metabolizmasını iyileştirir, kan şekeri seviyesindeki hızlı artışları önler ve metabolizma hızını dengeler. 
11. Yeşil çay ve Alzheimer:
Yeşil çay, hafızanızın desteklenmesine yardımcı olur. Alzheimer için bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen, beyinde Alzheimere yol açan azaltılmış asetilkolin işleminin yavaşlamasına yardım eder. 
12. Yeşil çay ve Parkinson: 
Yeşil çaydaki antioksidan, beyinde Parkinson hastalığına neden olan hücre hasarının önlenmesine yardım eder. Yeşil çay içen insanlar Parkinson'un gelişmesinden daha az etkilenir. 
13. Yeşil çay ve karaciğer:
Yeşil çay, karaciğer problemi olan insanlarda organ nakli başarısızlığının önlenmesine yardım eder. Araştırmalar, yeşil çayın yağlı karaciğerdeki zararlı serbest radikalleri yok ettiğini göstermiştir. 
14. Yeşil çay ve yüksek kan basıncı:
Yeşil çay, yüksek kan basıncının önlenmesine yardım eder. Yeşil çayın içilmesi, yüksek kan basıcına yol açan angiotensin enzimini kontrol altında tutarak, ka n basıncının düşük tutulmasına yardımcı olur. 
15. Yeşil çay ve gıda zehirlenmesi:
Yeşil çayda bulunan catechin (kateşin), gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürebilir ve bu bakterilerin ürettiği toksinleri yok eder. 
16. Yeşil çay ve kan şekeri:
Kan şekeri yaşın ilerlemesi ile artmaya eğilimlidir, ancak Yeşil çayda bulunan polyphenil ve polysakkaritler kan şekeri seviyesini düşürmeye yardım eder. 
17. Yeşil çay ve bağışıklık:
Yeşil çayda bulunan polyphenol ve flavonoidler, enfeksiyonlara karşı savaşıp sağlığınızı güçlendirerek, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. 
18. Yeşil çay ve soğuk salgınlığı/grip:
Yeşil çay, soğuk almanızı ve grip olmanızı önler. Yeşil çaydaki C vitamini, grip ve genel soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur. 
19. Yeşil çay ve astım:
Yeşil çayda bulunan Theophylline (Merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi bulunan doğal bir ksantin türevi), astımın şiddetini azaltır ve bronş kanallarını destekleyen kasları gevşetir . 
20. Yeşil çay ve kulak enfeksiyonu:
Yeşil çay, kulak enfeksiyonu problemin yardımcı olur. Kulağı doğal şekilde temizlemek için, yeşil çaya bir pamuk stiği daldırın ve enfekte olmuş kulağı temizleyin. 
21. Yeşil çay ve Herpes hastalığı:
Yeşil çay, Herpes hastalığının lokal interferon tedavisinin etkinliğini arttırır. Önce Yeşil çay kompresi uygulanır ve sonra interferon tedavisinden önce cildin kurumasını sağlayın. 
22. Yeşil çay ve diş çürümesi:
Yeşil çay, diş hastalıklarına yol açan bakteri ve virüsleri yok eder. Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterilerin gelişmesini de yavaşlatır. 
23. Yeşil çay ve stres:
Yeşil çayda bulunan bir amino asit olan L-theamine, stresin ve endişenin/kaygının hafiflemesine yardımcı olur. 
24. Yeşil çay ve alerji:
Yeşil çayda bulunan antioksidan bir madde olan EGCG (epigallocatechin gallate) alerjileri hafifletir. Eğer alerjiniz varsa, gerçekten yeşil çay içmelisiniz. 
25.Yeşil çay ve HIV virüsü:

Japonya'daki bilim adamları, yeşil çayda bulunan EGCG maddesinin HIV virüsünün sağlıklı bağışıklık hücrelerine yapışmasını durdurabildiğini bulmuşlardır. Bunun anlamı, yeşil çay HIV virüsünün yayılmasını durdurmabilmektedir.

(ALINTI)

3 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

paylasim icin tskler... yesil cay yada bitki caylarin disinda pek normal cay icmiyorum. guzel birkonuya deginmissiniz..

Unknown dedi ki...

ben bitki caylarini yeni yeni tanimaya ve icmeye basladim...sizin gibi aliskanlik haline getirebilirim umarim:)) sevgiler.

Butikpartim dedi ki...

Günde 2 kupa mutlaka içiyorum,3-4 kupa içilsin denmiş,ben istediğim halde zararlı olur diye içimiyordum.İyi oldu bunu öğrendiğim..Teşekkürler..

Yorum Gönder

Son Eklenen İcerikler