Malzemeler:
- 1 kilo patates
- tereyağı (miktarı size kalmış)
- 1 çay bardağı süt
- kaşar peyniri (mümkün olduğu kadar çok)
- bezelye, mısır, sosis, sucuk, mantar, kornişon, havuç... içine ne koymak isterseniz
- ketçap, mayonez

Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve ezilerek püre haline getirilir. Sıcakken tereyağı ve biraz kaşar konularak karıştırılır. Süt de eklenir ve hazırladığımız püre kasik yardimiyla kase sekilleri verilerek hafif yaglanmis borcama dizilir. 15 dakika kadar fırında pişirilir. Bu sırada salatasında kullanmak istediğiniz, pişmeye müsait olan malzemeler (sosis, mantar, sucuk, biber, bezelye vs gibi.. ) hazırlanır, kaşar rendelenir. 15 dakika sonra tepsi fırından çıkarılır, dilediğiniz malzemeler üzerine döşenir ve bol bol rendelenmiş kaşar ile üzeri kaplanır. Tıpkı pizza yapar gibi. Kaşarlar eriyeceye kadar tekrar fırına verilir. Artık kumpirimiz pişti. Bu aşamadan sonra turşu, mısır gibi eklentiler de yapılıp, isterseniz üzerine ketçap, mayonez döküp servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun:))) tavsiye ediyorum mutlaka deneyin:)))

3 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

Kumpir mi dedin..... ayyy beni de cagir.... pek severim de.. medinem

mehbup dedi ki...

çok güzel görünüyor,benim ufaklıklar çok seviyor..bunu deneyeceğim ya.zor görünmüyor kolay...eline sağlık...

üç böcek bir çiçek dedi ki...

kumpire bayılrımmmmmm buda çok pratik bişeyolmuş ellerine sağlık sevgiler cnmm

Yorum Gönder

Son Eklenen İcerikler