Malzemeler:
1 lt. süt + 1 çay bardagi süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardagi toz şeker
125 gr. margarin
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
hindistan cevizi
Hazirlanisi:
Unu, mısır nişastasını ve yağı bir tencereye alıp altını yakın.Un ve nişastayı sararmayacak kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra içerisine 1 lt. sütü ve 1 su bardagi tozşekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiniz piştiğinde içerisine vanilyayı ilave edip yaklaşık 10-15 dk. mikserle çırpın.
Ayrica bir yerde 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın. En büyük boy dikdörgen borcam kalıbının tabanına bolca hindistan cevizi serpin. (Hiç boşluk kalmayacak şekilde serpmelisiniz, aksi taktirde tatlınız borcama yapışır ve çıkartamazsınız.) Üzerine muhallebiyi dökün ve bir spatula yardımıyla yüzeyi düzleyin. Sogumasi icin biraz bekletin. Soğumuş muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve iyice düzleyin.
Hazırladığınız tatlınızın üzerini streç ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tatlıyı enine küçük kareler halinde kesin ve krem şantili yüzey içte kalacak şekilde iki parçayı birbirine yapıştırın.Tepside ki hindistan cevizine iyice bulayıp servis tabağınıza alın.
Afiyet olsun.
5 yorum:
hmmm ellerine sağlık canım harikagörünüyor sevgiler
elinize saglik.. hafif bir tatli... medinem
Bayıldım bu tarife..eline sağlık..
ellerine sağlık...sütlü tatlıları çok severim..
gerçekten rüya gibi olmuş bu tarif. sütlü tatlı canavarı oalrak, mutlaka deniycem. ellerine sağlık. trakyanın incisi çorludan, egenin incisi izmire selam ve sevgiler....
Yorum Gönder