Malzemeler:

  • 2 bardak kırmızı mercimek
  • 1,5 bardak ince (köftelik) bulgur
  • 3 soğan
    3-4 kaşık yağ
  • 2-3 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2-3 çay kaşığı kimyon
  • yarım demet maydanoz
  • 6-7 taze soğan
  • 1 kaşık salça


  • Yapılışı
    Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
    Taze soğan,maydanoz temizlenip ince doğranır.
    Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır (mercimek biraz sulu olmalıdır). Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
    Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.
    Son olarak taze soğan, maydanoz karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
    Tabağa dizilir. Arzu edilirse çiğ köfte salatası ile servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Son Eklenen İcerikler