skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler:
3/4 su bardağı ılık su (180 ml)
1/2 su bardağı ılık süt (120 ml)
3 su bardağı un (405 gr)
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1.5 tatlı kaşığı mahlep
üzeri için:
1 çay bardağı su
1.5 yemek kaşığı pekmez
bol susam
Yapılışı:
Unu bir kaba eleyin, üzerine tuz, şeker, mahlep ve mayayı ekleyin. Karıştırın. Ortasını havuz gibi açın, ılık su ve sütü ekleyin. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamur elinize yapışan bir hamur olacak ama başa çıkılmayacak kadar kötü olmayacak :) Hamurun üzerine temiz bir bez kapatın ve 30 dk. mayalanmaya bırakın. Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzu biraz yoğurarak gazını alın. Mandalinadan biraz büyük parçalar koparın. Yuvarlak yapın ve ortasına parmaklarınızla delik açın. Parmaklarınızı delikten geçirin ve çevire çevire halkayı genişletin. Eğer bu işlemde hamur elinize çok yapışırsa biraz un kullanabilirsiniz. Pekmezle suyu karıştırın. Yaptığınız halkaları önce pekmezli suya batırın sonra her yerini susama bulayın. Önceden ısıtılmış fırında 175 C de üzeri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dk). Dışı kıtır içi yumuşacık simitleriniz hazır.
Afiyet olsun!
7 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR BİDE YANINA BEYAZ PEYNİR VE ÇAY OFF OFFF MUHTEŞEM ÜÇLÜ:)))) SEVGİLER..
Ellerinize saglik, sanki hazir alinmis gibi olmus simitler... afiyetle kalin ins. sevgilerimle, medinem
ayy harika gözüküyor..acaba bende yapabilirmiyimki.cnm çekti,simiti çok severim de ben..ellerine sağlık..
bu tarifi çok beğendim,hemde evde yapıp içim sinerek yiyebilecem,sağol...
çok güzel görünüyor.eline sağlık.
BENDE YAPMAK İSTİYORUM :)
elerine saglık buşracımm denedim ve cok begendimmm
Yorum Gönder